Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη

Το τσουχτερό κρύο και οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο που φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα, Σάββατο, στην...
Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 10 βαθμοί Κελσίου και την Κυριακή 6 βαθμοί. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από 7 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» το οποίο είχε αποπλεύσει το μεσημέρι της Παρασκευής για Κύθνο - Σέριφο - Σίφνο - Μήλο - Κίμωλο με 206 επιβάτες επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης και το «Φαιστός Παλάς» που ξεκίνησε για το Ηράκλειο με 387 επιβάτες, ύστερα από εντολή του έλαβε από το λιμεναρχείο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Δρ Κώστα Λαγουβάρδο, «από το Σάββατο οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, δεν θα έχουν όμως τον έντονο χαρακτήρα των προηγούμενων ημερών».

Ωστόσο, τα επόµενα 24ωρα τα χιόνια θα συνεχίσουν να πέφτουν σε όλα τα ορεινά.

Ειδικότερα την Κυριακή τα χιόνια δεν θα περιοριστούν σε ύψος µεγαλύτερο από 800-900 µέτρα, αλλά θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου µε χαµηλότερο υψόµετρο.