Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ξέρατε ότι....

Όταν λέμε σε κάποιον « Αντίο» του λέμε κυριολεκτικά σύμφωνα με την αντίστοιχη Ισπανική φράση ότι «θα τα πούμε στον άλλο κόσμο» δηλ. πρόκειται για .. αποχωρισμό !

Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής (έως σήμερα Η/Υ) τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές !

Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο – παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά !

Το 1630 ο Γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά !

Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από.. το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων !

Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού !

Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν εκεί για παλούκωμα όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!

Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή τα γνωστά « χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν … πορτοκάλια!

Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή καν ‘ έλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή »!

Όταν δίνουμε σε κάποιον « πουρμπουάρ » η ακριβής του ερμηνεία είναι ότι του προσφέρουμε χρήματα για να πιει κάτι δηλαδή τον κερνάμε ένα ποτό.

Tο T.I.P . σημαίνει «To Improve Performance», για βελτίωση απόδοσης, και δινόταν πάντα πριν από τις υπηρεσίες του υπαλλήλου.

Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ» δηλαδή «θερμαστές » γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!

Η γνωστή συνοικία «Πατήσια» ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη Τούρκικη λέξη που σημαίνει :τα κεκτημένα αγροκτήματα!

Το ξέρατε ότι στο Houston υπάρχει ένα είδος μυρμηγκιών που επιτίθεται σε οτιδήποτε ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το ξέρατε ότι οι κροκοδειλίνες μπορούν να επιλέξουν το φύλο των τέκνων τους ελέγχοντας την θερμοκρασία της φωλιάς;

Η καμηλοπάρδαλη γεννάει όρθια και το μωρό της πέφτει στο έδαφος από ύψος 1,5 μέτρου!!!

Η χειραψία εξαπλώθηκε ως χειρονομία τον Μεσαίωνα, ώστε οι άνθρωποι που συναντιούνται να δείχνουν ότι δεν είναι οπλισμένοι.

Οι επιστήμονες λένε ότι όσο πιο πολύ ονειρεύεσαι, τόσο μεγαλύτερο είναι το IQ σου.

Το καθαρό χρυσάφι είναι τόσο μαλακό που μπορείς να το πλάσεις με τα χέρια.

Το τσιγάρο διαδόθηκε κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ήταν ελαφρύ και μικρό σε μήκος.

Οι υπέρηχοι έχουν τη δυνατότητα να συμπιέζουν τις φυσαλίδες ενός υγρού και να τις θερμαίνουν σε χιλιάδες βαθμούς Κελσίου.

Είκοσι στρώματα από μετάξι και έξι ξύλινα ραβδιά, τύλιγαν το σώμα μιας από τις καλύτερα διατηρημένες μούμιες στον κόσμο.

Στην εκκωφαντική μουσική αντιδράμε αντανακλαστικά, δηλαδή το σώμα μας χορεύει.

Η νότα ΝΤΟ παράγει 256 δονήσεις το δευτερόλεπτο.

Η νυχτερίδα κοιμάται 20 ώρες , ο πύθωνας 18 ώρες , το νεογέννητο παιδί 16 ώρες , Η γάτα 12 , ο σκύλος 10 ώρες και 30 λεπτά , ο χιμπατζής 9 ώρες και 45 λεπτά , ο ενήλικος 8 , ο ηλικιωμένος 5 ώρες και 30 λεπτά , το γαϊδουράκι 3 ώρες και η καμηλοπάρδαλη 2 .

Κανένα τετράγωνο χαρτί δεν μπορεί να τσακιστεί στη μέση πάνω από 7 φορές

Τα τσαρούχια βαραίνουν τα πόδια του τσολιά με 3 επιπλέον κιλά . Κατασκευασμένα από δέρμα και ξύλο , έχουν από 60 έως 120 καρφιά στη σόλα τους .

Το ξέρατε ότι υπάρχουν 336 λακουβίτσες σε ένα μπαλάκι του γκολφ.

Το χαρτί αποτελεί περίπου το 20% του συνολικού όγκου των σκουπιδιών. Από αυτό, περισσότερο από το 90% είναι χαρτί συσκευασίας. Το τραγικό είναι ότι για το χαρτί αυτό, το οποίο συνήθως καταλήγει στις χωματερές, κόβονται κάθε χρόνο 5,3 εκατομμύρια δέντρα.

Στις περισσότερες διαφημίσεις που έχουν εμφανιστεί ρολόγια χειρός, η ώρα δείχνει 10:10.

Στα αντρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, στα γυναικεία στην αριστερή!

Μια καρέκλα σε ένα γραφείο μετακινείτε περίπου 8 μίλια τον χρόνο.

Το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό , πόσιμο νερό και σε εγκαταστάσεις υγιεινής .

500 παλινδρομικές κινήσεις απαιτούνται για μία σεξουαλική συνεύρεση δέκα λεπτών !!!

506 Hertz είναι η συχνότητα στην οποία γελούν οι γυναίκες , έναντι 276 Hertz αυτής των ανδρών .

144 χώρες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα , σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι ακτίνες Χ ανακαλύφθηκαν, στο τέλος του 19ου αιώνα. Η πρώτη ακτινογραφία έγινε στις 23 Ιανουαρίου του 1896. Το πείραμα έγινε σε ένα ανθρώπινο χέρι.

Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορές συχνότερα απ` ότι οι άντρες.

Ο αναπτήρας ανακαλύφθηκε πριν από τα σπίρτα!

Μεταξύ 1666 και 1766, 250.000 Αφρικανοί σκλάβοι πέθαναν διασχίζοντας τον Ατλαντικό κατά την μεταφορά τους στις αποικίες της Αμερικής . Η θνησιμότητα του «φορτίου» σε κάθε ταξίδι ήταν 10-12%.

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια .

Αρχικά η εκκλησία πολεμούσε όσους άναβαν κεριά για λατρευτικούς σκοπούς . Στη συνέχεια αποδέχτηκε την παράδοση και από το 1000 μ.χ.  καθιερώθηκε η χρήση τους στις χριστιανικές λειτουργίες!!!!