Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συνταγή της Εβδομάδας

Patatas Bravas

Συστατικά

  • 500 gr πατάτες
  • 200 - 250 gr μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή 1 κ.γ. κέτσαπ
  • Ταμπάσκο
  • καλό λάδι για τηγάνισμα


Οδηγίες

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες
  2. Τις κόβετε σε κύβους μεγάλους ή στρογγυλές, όχι όπως κάνουμε τις τηγανιτές.
  3. Το μυστικό με τις Πατάτας Μπράβας είναι ότι αρχικά τις τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και μετά δυναμώνουμε πολύ τη φωτιά μέχρι να γίνουν απ' έξω τραγανιστές.
  4. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αλατίζουμε.
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη σάλτσα ντομάτας, τη μαγιονέζα και το ταμπάσκο και το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε πικάντικες πατάτες, βάζετε πιο πολύ ταμπάσκο. Η σάλτσα είναι στο γούστο του καθενός, δοκιμάζετε και προσθέτετε ντομάτα πιο πολύ ή μαγιονέζα ή ταμπάσκο, ανάλογα όπως σας αρέσει. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή: sintagespareas.gr