Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγή της Εβδομάδας

Κουνέλι αλά Τζενοβέζε

Συστατικά

  • 1 κουνέλι σε κομμάτια
  • 4-5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κοτσανάκια δεντρολίβανο
  • 3-4 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 κοτσανάκια μαϊντανό
  • ανάμεικτο ζωμό κότας και βοδινού
  • πιπέρι  
 Οδηγίες
  1. Πλένουμε το κουνέλι μας και το στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το κρεμμύδι (καλύτερα με μαχαίρι και όχι στο μπλέντερ) και ψιλοκόβουμε και το σκόρδο.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και το κουνέλι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα αρώματά μας εκτός από τον μαϊντανό, πιπερώνουμε και βάζουμε ένα ποτήρι ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά για αρκετή ώρα.
  3. Περίπου 5-10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας (όσο έχει ακόμα νερό), προσθέτουμε και τα κοτσανάκια μαϊντανό. Ξανασκεπάζουμε και τελειώνουμε το μαγείρεμα. Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ζωμό βάζουμε λίγο και κάθε φορά που τον "πίνει" προσθέτουμε άλλο λίγο. Μπορείτε όμως να βάλετε και από την αρχή την ανάλογη ποσότητα ζωμού που θα χρειαστεί το φαγητό. Ελέγξτε από αλάτι και προσθέστε αν χρειαστεί (ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα), αν και καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε. Τα αρωματικά (δεντρολίβανο και φασκόμηλο) καλό είναι να τα βάλετε σε μεταλλικό σουρωτηράκι που χρησιμοποιείται και για το τσάι. Έτσι το φαγητό μας θα πάρει τη γεύση δίχως να γεμίσει φυλλαράκια δεντρολίβανου.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές, σαλάτα ή ακόμα και με πολέντα (polenta). Εγώ τη βρίσκω στο Βερόπουλο.

Πηγή: sintagespareas.gr