Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή της Εβδομάδας

Πέρκα φιλέτο στο τηγάνι

Συστατικά

4 κομμάτια φιλέτο λευκού ψαριού (300 γρ. το καθένα)
50 γρ. γαλέτα
ξύσμα από 1 λεμόνι
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
50 γρ. βούτυρο
χυμός από 1 λεμόνι

 Οδηγίες
  
Ανακατεύουμε τη γαλέτα με το ξύσμα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα γυρνάμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας. Τα βάζουμε στο φούρνο σε προθερμασμένο γκριλ στους 180ο C για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλέτα και να λιώσει η παρμεζάνα. Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και το βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.