Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή της Εβδομάδας

Σπαγγέτι με 4 τυριά

Συστατικά

  • 400 γρ. χοντρά σπαγγέτι
  • 50 γρ. μοτσαρέλα
  • 50 γρ. έμενταλ
  • 50 γρ. γκούντα
  • 5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 400 ml γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι, καυτερή πάπρικα
Οδηγίες
  1. Βράστε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
  2. Τρίψτε όλα τα τυριά από το χοντρό μέρος του τρίφτη και ζεστάνετε το γάλα.
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, ρίξτε το αλεύρι και σωτάρετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα προσθέστε όλο το γάλα. Βράστε τη μπεσαμέλ για 5' περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε.
  4. Σβήστε τη φωτιά, ρίξτε στη μπεσαμέλ όλα τα τυριά (εκτός από την παρμεζάνα) και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Έπειτα πασπαλίστε με αλάτι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα. Προσθέστε στην μπεσαμέλ την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να ζεσταθεί και να πήξει ελαφρά.
  5. Ρίξτε τα σπαγγέτι σε μια πιατέλα, ανακατέψτε τα με τη μπεσαμέλ και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα και την πάπρικα.