Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

To μέλλον

Ο «γίγαντας» των υπηρεσιών του Διαδικτύου, Google, ανακοίνωσε πως έχει δρομολογήσει τη δοκιμή τελείως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων, τα οποία είναι «αυτοκατευθυνόμενα» και ήδη έχουν διασχίσει από άκρου εις άκρον την Καλιφόρνια...
Για την Google, η πρωτοβουλία αυτή «είναι σε εντελώς πειραματικό στάδιο» και στόχο έχει «να βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά ατυχήματα, να εξοικονομήσει χρόνο και να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα, αλλάζοντας θεμελιακά τη χρήση του αυτοκινήτου».

«Τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητά μας, που καθοδηγούνται από δημιουργημένα προγράμματα, έχουν μετακινηθεί από την έδρα μας στο Μάουντεν Βιου της Σάντα Μόνικα, έως το Χόλιγουντ Μπουλεβάρ στο Λος Άντζελες. Κατέβηκαν από την Λόμπαρντ Στριτ στο Σαν Φρανσίσκο (γνωστή για τις κατωφέρειές της και τις στροφές της), διέσχισαν τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, διέσχισαν την παραλιακή οδό κατά μήκος του Ειρηνικού και έφθασαν έως τη Λίμνη Ταχόε», εξηγεί μηχανικός της Google στο επίσημο μπλογκ της εταιρείαςΣυνολικά έχουν διανύσει πάνω από 224.000 χλμ, τονίζει ο Σεμπάστιαν Θρέν, που παρουσιάσθηκε στην Ευρώπη ως συνεφευρέτης του συστήματος των φωτογραφικών χαρτών Street View.

Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με βιντεοκάμερες και έναν λήπτη λέιζερ, που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται την κυκλοφορία γύρω τους, καθώς και με λεπτομερείς χάρτες, προκειμένου να φθάνουν στον προορισμό τους.


Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης, είναι έξι Prius της Toyota και ένα Audi TT.
Ο ιντερνετικός «γίγαντας» τονίζει πως, για λόγους ασφαλείας, πίσω από το τιμόνι βρίσκεται πάντοτε ένας οδηγός, ώστε όταν καθίσταται αναγκαίο να αναλαμβάνει την οδήγηση του οχήματος, ενώ επιβαίνει πάντοτε και ένας προγραμματιστής, για να επιβεβαιώνει την ορθή λειτουργία του συστήματος, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ενημερώνεται και η αστυνομία.

Πηγή :  http://news.ert.gr