Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

H Scandianvian Airlines αποκαλύπτει μαζική μείωση του κόστους

H Σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε τα σχέδια της τη Δευτέρα 12/11 για να μειώσει 3 δισεκατομμύρια κορώνες (400 εκατομμύρια ευρώ) σε κόστος, με τουλάχιστον 800 απολύσεις.Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επισήμανε ότι
αυτή θα είναι και «η τελική κλήση" για την ώστε να σωθεί η αεροπορική εταιρεία.



Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η υπηρεσία εξυπηρέτησης εδάφους και μια νορβηγική θυγατρική θα πουληθούν , μετά από μια κρίσιμη συνεδρίαση  το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, 800 θέσεις εργασίας θα περικοπούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TT, και οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για μειώσεις μισθών.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη υποστήριξη σε αυτό το σχέδιο και συνιστά ότι όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα πρέπει να το υποστηρίξουν επίσης," έγραψε η SAS σε μια δήλωση.

Το σχέδιο θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 3 δισ. Κορώνες ετησίως και θα δείτε, επίσης, την πώληση ορισμένων περουσιακών στοιχείων  της SAS για περίπου 3 δισ. κορώνες. Η εταιρεία εξήγησε ότι αυτό θα κάνει την SAS λιγότερο εξαρτημένη από εξωτερικούς δανειστές και στο μέλλον.

«Αυτό είναι πραγματικά« τελευταία κλήση »μας αν πρόκειται να υπάρξει μια SAS στο μέλλον. Μας έχει δοθεί αυτή την τελευταία ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή και να συνεχίσουμε αυτές τις θεμελιώδεις αλλαγές,"είπε σε μια δήλωσή του ο κ. Rickard Gustafson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SAS

"Ξέρω ότι ζητάμε πολλά από τους υπαλλήλους μας, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ελπίζω ότι οι πιστοί και αφοσιωμένοι υπάλληλοι μας είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την επιβίωση της SAS και για τις θέσεις εργασίας μας.

"Αν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε σε θέση να επενδύσουν σε νέα αεροσκάφη σε μακροπρόθεσμη βάση και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η SAS θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για εκατομμύρια ανθρώπους στη Σκανδιναβία στο μέλλον», είπε.

Τα προβλήματα της εταιρείας εξακολουθούν να υφίστανται τα τελευταία χρόνια και η εταιρεία αγωνίζεται να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές. Υψηλοί μισθοί, συντάξεις και  η γήρανση του στόλου συνέβαλαν στην επικίνδυνη κατάσταση της εταιρείας.

Η τελευταία φορά που τα προβλήματα της επιχείρησης εμφανίστηκαν , το 2010, το προσωπικό καμπίνας υποχώρησε και αποδέχθηκε χαμηλότερες αμοιβές και συνθήκες.

Η SAS απασχολεί 20.000 υπαλλήλους, οι οποίοι θα ενημερωθούν από τη Δευτέρα και για τις επόμενες ημέρες για το σχέδιο και τις απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στις νέες συμφωνίες.