Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τυφώνας Sandy: Η μανία της φύσης σαρώνει τις ΗΠΑ (Video+Photos)

Χωρίς ρεύμα η Νέα Υόρκη,13 νεκροί
Αντιμέτωπη με τη μανία της φύσης βρίσκεται από τις 03.00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, η Νέα Υόρκη καθώς ο μετα-τροπικός τυφώνας «Sandy» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του, έχοντας προκαλέσει τον...
θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων κατά μήκος των ανατολικών ακτών των Η.Π.Α..

Μπορεί ο «Sandy» να μην χαρακτηρίζεται πλέον τυφώνας ωστόσο οι καταστροφές που έχει προκαλέσει είναι μεγάλες καθώς οι άνεμοι φθάνουν σε ταχύτητα τα 129 χλμ./ώρα, κι όλα αυτά τη στιγμή που η αμερικανική μεγαλούπολη δεν έχει βρεθεί ακόμα στο επίκεντρο της τροπικής καταιγίδας. Λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, ο κύριος όγκος της έφθασε στις ακτές του Νιου Τζέρσεϊ, με εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των Η.Π.Α. να ανακοινώνει ότι αναμένεται να επηρεάσει τουλάχιστον 50 εκατ. ανθρώπους.

Οι αριθμοί έχουν φθάσει αισίως τους 13 σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροσβέστη ο οποίος σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος. Η Ακτοφυλακή των Η.Π.Α. ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας, πως εντόπισε το «άψυχο σώμα», ενός εκ των αγνοουμένων του πλοίου Μπάουντι, που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Βόρειας Καρολίνας, χτυπημένο από την τροπική καταιγίδα «Sandy».

«Το πτώμα του 42χρονου Κριστιάν Κλαουντίν, βρέθηκε στον Ατλαντικό ωκεανό περίπου 150 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Χατέρας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Φονικό ήταν και το πέρασμά του από την Καραϊβική όταν και σκότωσε 69 ανθρώπους, εκ των οποίων 52 μόνο στην Αϊτή.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με τον δήμαρχο του «Μεγάλου Μήλου» να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν μακριά από τους δρόμους και να σταματήσουν να καλούν την Άμεση δράση (περίπου 10.000 κλήσεις ανά μισάωρο). Εδώ και αρκετές ώρες, το νότιο Μανχάταν έχει μείνει χωρίς ρεύμα, με συνολικά περίπου 3 εκατ. ανθρώπους να παραμένουν βυθισμένοι στο σκοτάδι κατά μήκος των ανατολικών ακτών της χώρας, την ίδια στιγμή που οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια», έχοντας γεμίσει μπάζα και δέντρα.