Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Νέα γενιά gaming!!!

Μια νέα συνεργασία της Infinite Z
, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη ολογραμμάτων και της εταιρείας Unity, η οποία αναπτύσσει
μια από τις πιο...

γνωστές μηχανές παιχνιδιών, δείχνει πως η ανάπτυξη των πρώτων ολογραφικών παιχνιδιών δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. 

Η πλατφόρμα της Infinite Z, με το όνομα «zSpace» δημιουργεί τρισδιάστατα αντικείμενα με τις οποίες μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε σαν να ήταν πραγματικά, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά και μια γραφίδα.

Το zSpace ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρσι, αλλά μέχρι τώρα η χρήση της δεν προοριζόταν για διασκέδαση. Με την συνεργασία της Unity όμως η Infinite Z στοχεύει να προσελκύσει προγραμματιστές που επιθυμούν να δημιουργήσουν τρισδιάστατες εκδόσεις των παιχνιδιών τους.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής όμως δεν θα περιορίζεται μόνο στο gaming. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος marketing της εταιρείας, Mike Harper, είπε στο VentureBeat πως η τεχνολογία που αναπτύσσει η εταιρεία του θα είναι στο μέλλον ιδανική για ένα ευρύτερο φάσμα επιστημονικών κλάδων, όπως η ιατρική, η εκπαίδευση και η μηχανική.

Η τεχνολογία 3D στο gaming δεν έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επιτυχής, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.Η Sony έκανε μια σημαντική κίνηση στον χώρο με το PlayStation 3, αλλά πολύ λίγα παιχνίδια χρησιμοποιούν αυτήν την δυνατότητα. Η Ιαπωνική εταιρεία μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και μια οθόνη 3D για το PlayStation 3 πριν από δυο χρόνια, η οποία όμως σήμερα έχει καταργηθεί.

Μένει να δούμε αν το zSpace θα έχει καλύτερη τύχη στον χώρο της διασκέδασης. Έναν χώρο που αρκετές φορές χρησιμοποιούν η εταιρείες προκειμένου να δοκιμάσουν την πρακτικότητα και την ευκολία χρήσης αρκετών εφαρμογών τους προτού τις εφαρμόσουν σε άλλους τομείς.

Πηγή:techit.gr