Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νεκροί 2 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. από πυρά αδίστακτων κακοποιών

- Γάζωσαν με 100 σφαίρες τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους καταδίωξαν
- Μόλις 22 και 23 ετών οι δύο νεκροί αστυνομικοί
- Δεν αποκλείεται πίσω από την αιματηρή καταδίωξη να είναι οι ληστές των Άσπρων Σπιτιών Βοιωτίας

Δύο νέα παιδιά έπεσαν στο καθήκον κυνηγώντας κακοποιούς, ενώ άλλοι δύο αστυνομικοί που δέχτηκαν τα πυρά των ληστών, νοσηλεύονται...
εκτός κινδύνου. Νεκροί είναι οι Ευαγγελινέλης Ιωάννης 23 ετών (αριστερή φωτο) και ο Σκυλογιάννης Γιώργος 22 ετών (δεξιά φωτο), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Οι δυο αστυνομικοί όπως και οι δύο τραυματίες ανήκουν στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν από το Μενίδι, όπου οι δράστες λήστεψαν περίπτερο. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες της δολοφονίας του περιπτερά στο Μενίδι, στις 8 Φεβρουαρίου. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν περιγραφή του αυτοκινήτου αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του. Οι πινακίδες είχαν πρόσφατα κλαπεί από όχημα στη Νέα Ερυθραία.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το αυτοκίνητο των ληστών και ξεκίνησε η καταδίωξη. Στην περιοχή του Ρέντη, σε απόμερο σημείο σε παράδρομο της Κηφισού περίπου στο ύψος της λαχαναγοράς, οι δράστες σταμάτησαν και όταν οι άνδρες της ΔΙΑΣ πλησίασαν, τους «γάζωσαν» κυριολεκτικά! Πυροβόλησαν περίπου 100 φορές με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Τραυμάτισαν θανάσιμα έναν 23χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, κατέληξε. Λίγη ώρα αργότερα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός ηλικίας 22 ετών, καθώς είχε σφηνωθεί μία σφαίρα στον εγκέφαλό του και ήταν σχεδόν αδύνατον να γίνει κάτι για να σωθεί.

Στη συνέχεια, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και το αυτοκίνητο των δραστών απομακρύνθηκε. Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός και ήδη η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Η περιοχή, ήδη, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου, ενώ πάνω από το σημείο του μακελειού πετά και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Οι ίδιοι και στα Άσπρα Σπίτια;
Από τους εργαστηριακούς και βαλλιστικούς ελέγχους η αστυνομία θα είναι σε θέση πολύ σύντομα να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει. Πάντως το αυτοκίνητο των αδίστακτων κακοποιών που βρέθηκε είχε κλαπεί μαζί με άλλα 7 αυτοκίνητα στις 17 Ιανουαρίου από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ερυθραία. Ένα από αυτά είχε εντοπιστεί στις 11 Φεβρουαρίου στη Λίμνη Υλίκη στη Βοιωτία, μετά τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια με λεία 250.000 ευρώ.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και οι δράστες να προέρχονται από τους κύκλους της τρομοκρατίας, ενώ δήλωσε συγκλονισμένος από το γεγονός ότι κάποιοι συνεχίζουν τον κύκλο αίματος.

Πηγή: lamiareport.gr