Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνταγή της Εβδομάδας

Chocosalami

Συστατικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 πακέτο μπισκότα petit beurre
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. ξηρούς καρπούς
  • 1 συσκ. ζαχαρωμένους κύβους εσπεριδοειδών
  • 1/2 φλ. cognac (μπράντυ)

Οδηγίες

  1. Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τους ξηρούς καρπούς και τους κύβους εσπεριδοειδών.
  2. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λιώσει με τη μαργαρίνη.
  3. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με αναδευτήρα προσθέτοντας το κακάο, τη ζάχαρη και το cognac. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο bowl με τα μπισκότα.
  4. Ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε σε λαδόκολλα κάνοντάς το ρολό.
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σφίξει ή στην κατάψυξη για ταχύτερο αποτέλεσμα.
Πηγή:  sintagespareas.gr