Chocosalami
Συστατικά
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 πακέτο μπισκότα petit beurre
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 2 κ.σ. κακάο σκόνη
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλ. ξηρούς καρπούς
- 1 συσκ. ζαχαρωμένους κύβους εσπεριδοειδών
- 1/2 φλ. cognac (μπράντυ)
Οδηγίες
- Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τους ξηρούς καρπούς και τους κύβους εσπεριδοειδών.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λιώσει με τη μαργαρίνη.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με αναδευτήρα προσθέτοντας το κακάο, τη ζάχαρη και το cognac. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο bowl με τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε σε λαδόκολλα κάνοντάς το ρολό.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σφίξει ή στην κατάψυξη για ταχύτερο αποτέλεσμα.