Γίγαντες με λουκάνικο και πράσο
Συστατικά
- γίγαντες
- 1 λουκάνικο χωριάτικο
- 2 πράσα
- ελαιόλαδο
- πολτό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες απο το προηγούμενο βράδι.
- Βράζουμε τους γίγαντες δέκα λεπτά στη χύτρα για να μαλακώσουν λίγο.
- Ρίχνουμε σε ένα πήλινο (κατα προτίμηση) ή ταψι, τους γίγαντες, το λουκάνικο κομένο σε κομματάκια χωρίς τη φλύδα, στη συνέχεια ρίχνουμε το πράσο επίσης ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.
- Τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.