Συστατικά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8-10 μανιτάρια
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας ταμάρι
- 1-3 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι μαύρο
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1 1/2 κούπες γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το ταμάρι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει το φαγητό.
- Αρχίζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, μισή κούπα τη φορά.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε το "γάλα" στη σούπα και αφήνουμε στη φωτιά για 8-10 λεπτά.
Πηγή: sintagespareas.gr
Λίγα μυστικά ακόμα