Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγή της Εβδομάδας

Κεφτεδάκια αφράτα με κόκκινο κριθαράκι και φέτα

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια:
  • 1/2 κιλο κιμά μοσχαρίσιο
  • λίγο μαϊδανό
  • 2 μικρά αυγά
  • 3-4 κ.σ. γάλα
  • λίγο ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • 2 μικρά κρεμμύδια περασμένα απο το multi
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το κριθαράκι:
  • 4 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ κριθαράκι
  • 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα


Οδηγίες

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με τον μαϊδανό, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ''ξεκουραστεί'' μισή ωρα.
  3. Αφήνουμε τα λάδι να κάψει αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη  φωτιά και τα προσθέτουμε μέχρι να ροδίσουνε αλλα προσοχή μην καούνε.
  4. Μόλις τα βγάλουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε κάπου ζεστά.
  5. Σ' ενα κατσαρολάκι βάζουμε την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και την κρέμα γάλακτος.
  6. Μόλις πάρει βράση βάζουμε το κριθαράκι και 4 ποτήρια νερό. Όταν τραβήξει το νερό δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμη. Μόλις βράσει αλλά να έχει σάλτσα αρκετή απομακρύνουμε απο την εστία, βάζουμε τη  φέτα και αφου κόψουμε τα κεφτεδάκια μας με ενα πιρούνι τα κάνουμε μπουκίτσες μικρές, τα βάζουμε μέσα και ανακατεύουμε.
  7. Σέρβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: sintagespareas.gr