Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Europa League - μεγάλες ελληνικές νίκες

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συμμετοχή των 3 ελληνικών μας ομάδων στο Europa League με συγκομιδή 7 βαθμών (2 νίκες - 1 ισοπαλία). Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε χθες να πάρει το τρίποντο μέσα στην Τούμπα αφού στο 89' δέχτηκε το γκόλ της ισοφάρισης από την αδιάφορη Μπρίζ. Αποτέλεσμα που είχε επαναληφθεί και στο Βέλγιο με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει σε 1-1 που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που κρατάει ο ΠΑΟΚ είναι το απίστευτο γκολ του Βιειρίνια. Ο ΠΑΟΚ κρατάει τη τύχη στα χέρια του (στα πόδια του) αφού τελευταία αγωνιστική πάιζει στη Κροατία με την Διναμό και θέλει 2 αποτέλεσματα για να περάσει στους 32 του θεσμού Το άλλο παιχνίδι του ομίλου είναι το Μπριζ - Βιγιαρρεάλ . Η βαθμολογία του 4ου ομίλου έχει ως εξής :


ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
9
ΠΑΟΚ 8
ΔΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 7
ΜΠΡΙΖ 3

Στα παιχνίδια της Τετάρτης η ΑΕΚ και ο Άρης έφεραν 2 μεγάλα διπλά μέσα σε Κροατία και Ισπανία αντίστοιχα.
Ο Άρης νικώντας μέσα στην Ισπανία την κάτοχο του κυπέλου Αθλέτικο Μαδρίτης με 2-3 βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την πρόκριση στους 32 φού υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη την αδιάφορη Ρόζεμποργκ. Τα γκολ για τους Αρειανούς σημείωσαν ο Κόκε 2 και το γκολ της νίκης ο Λαζαρίδης. Στο 48ο παιχνίδι ελληνικής ομάδας με ισπανική πήραμε το πρώτο μας διπλό!!! Η σημασία της νίκης είναι μεγάλη καθώς ο Άρης δεν έκλεψε το ματς απλά ήταν καλύτερος από τους Ισπανούς., που και στο πρώτο παιχνίδι τους είχε νικήσει με 1-0. Το άλλο παιχνλιδι του 2ου ομίλου είναι το Λεβερκουζεν - Αθλέτικο Μαδρίτης. Η βαθμολογία του 2ου ομίλου έχει ως εξής:

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 11
ΑΡΗΣ 7
ΑΘΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 7
ΡΟΖΕΜΠΟΡΓΚ 3

Τέλος, η ΑΕΚ νικώντας μέσα στο Σπλίτ την Χάιντουκ με 1-3 πήρε ένα μεγάλο τρίποντο και παράλληλα μια μεγάλη ανάσα για τη συνέχεια, αφού στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ της φτάνει και η ισοπαλία για να περάσει στους 32. Η Ζενίτ η οποία έχει ήδη περάσει στον επόμενο γύρο. Η ΑΕΚ παίζοντας μέσα στη λάσπη και στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου καρδιοχτύπησε τους φίλους της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο έπαιξε πολύ ωραία μπάλα σημειώνοντας 3 τέρματα με τους Σκόκο, Μανωλά και Μπλάνκο. Θα μπορούσε να είχε σημειώσει και άλλα τέρματα αλλά το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να ισοφαρίσουν το σκορ του προηγούμενο μεταξύ τους αγώνα που είχε έρθει και αυτό 3-1 με νίκη της ΑΕΚ. Το άλλο παιχνίδι του ομίλου είναι το Άντερλεχτ - Χάιντουκ. Η βαθμολογία του 7ου ομίλου έχει ως εξής :

ΖΕΝΙΤ 15
ΑΕΚ 7
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 4
ΧΑΙΝΤΟΥΚ 3