Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή της Εβδομάδας

Αρνάκι γεμιστό (Οφτό)

Συστατικά

  • 1 αρνάκι
  • 2 κιλά ρύζι
  • ½ κιλό συκωτάκια
  • 3 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • Χυμός ντομάτας
  • Ψίχα ψωμιού
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. Λάδι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • Χονδρό αλάτι,
  • πιπέρι
  • 200 γραμμ μίγμα μπαχαρικών (Moσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, μπαχάρι, κανέλα και κύμινο )

Οδηγίες

  1. Πλένετε το αρνάκι με αλατισμένο νερό.
  2. Τοποθετείτε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη φύγει η γέμιση.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα συκωτάκια .
  4. Αφήνετε να σοταριστούν και αυτά.
  5. Προσθέτετε το ρύζι.
  6. Διαλύετε το πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας.
  7. Προσθέτετε το μίγμα μπαχαρικών και αλατοπιπερώνετε.
  8. Τοποθετείτε το αρνάκι σ ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει κληματόβεργες. Γεμίζετε τη κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει. Ράβετε τη κοιλιά του αρνιού. Αλείφετε με το μίγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.
  9. Δένετε τα πόδια του αρνιού ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Κάθε τόσο το περνάτε με λίγο βούτυρο
Πηγή: www.sintagespareas.gr