Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Μια τεράστια έκρηξη!


Ο μικρός Γιώργος ζει στον επίγειο παράδεισο. Οι γονείς του κάνουν όλα τα χατίρια, του αγοράζουν όλα τα δώρα που θέλει και αρνούνται πεισματικά να του πουν την αλήθεια για τον κόσμο και πως λειτουργεί. Έτσι λοιπόν ο Γιώργος μεγαλώνει μέσα στην ασφάλεια και την ευτυχία, βλέποντας τον Πόλεμο των Άστρων και νιώθοντας ότι αυτός είναι ο εκλεκτός σωτήρας του σύμπαντος και πως οι ηρωικές του πράξεις στα αστρικά του ταξίδια θα σώσουν το γαλαξία.
Από αυτό το φανταστικό κόσμο βγαίνει απότομα όταν αναγκάζεται να περάσει το κατώφλι του σπιτιού του και να ζήσει πια μόνος τους. Αντί για ντροπαλές πριγκίπισσες συναντά σκληρές και άκαρδες γκόμενες, αντί για πνευματικούς μέντορες πέφτει πάνω σε διπρόσωπους φίλους και αντί για μια ζωή όλο περιπέτειες και ηρωισμούς αναγκάζεται να περπατήσει σε ένα μικροαστικό βούρκο γεμάτο με παιχνίδια εξουσίας, ψέματα και εκδίκηση. Όλα αυτά τον κάνουν να πιστεύει πως όλα είναι μάταια, πως είναι μόνος και ένα μηδενικό και, μήπως στην τελική θα ήταν καλύτερο να μην είχε γεννηθεί ποτέ;
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, που τον θυμόμαστε από την μεγάλη επιτυχία της «Κατσαρίδας», γράφει και σκηνοθετεί αυτήν την κεφάτη και ευαίσθητη κωμωδία που σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε αλλά και θα σας βάλει σε σκέψεις, μιας και είναι πολύ πιθανό να έχετε νιώσει τα ίδια συναισθήματα που έχει νιώσει και ο Γιώργος όταν τον χτυπά η αδικία αυτού του κόσμου καταπρόσωπο.
Η ευρηματική σκηνοθεσία διακρίνεται από τις φρέσκιες απόψεις του Μυαρογεωργίου, τα τραγούδια έχουν την υπογραφή του Κώστα Γάκη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Γιώργος Πυρπασόπουλος. Σίγουρα πρόκειται για μια παράσταση που θα σας συγκινήσει, θα σας κάνει να γελάσετε και να εύχεστε να έχει κι άλλο!

Θέατρο Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος
Αντισθένους και Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9212900
Από 17 Νοεμβρίου.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15. Κυριακή 19:00.
Τιμές: Κανονικό 20€, φοιτητικό 15€. Κάθε Πέμπτη, γενική είσοδος 12€