Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κομμένο σε μερίδες
2 μέτρια κρεμμύδια χονδροκομμένα
1-1½ πράσινα μήλα.
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές τη σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σε ανοικτή χύτρα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο. Βγάλτε το από τη χύτρα και βάλτε το σε μια πιατέλα. Βάλτε και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια. Όταν τσιγαριστούν ρίξτε μέσα και το κοτόπουλο. Προσθέστε το μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους, το κάρυ, 1 ½ ποτήρι νερό, το κύμινο, το κολίανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μαγειρέψτε το φαγητό στη χύτρα για 15- 20 λεπτά.

Tip: -Εναλλακτικά μπορείτε αντί ολόκληρου κοτόπουλου να χρησιμοποιήσετε στήθοι κομμένα σε μπουκιές. Ο χρόνος όμως τότε του μαγειρέματος θα είναι πιο λίγος.
-Μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο πλούσιο γευστικά προσθέτοντας μαζί με τα μήλα και 1 κουταλιά της σούπας ξανθές σταφίδες.