Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας

Κρεατόσουπα , μοσχάρι και λαχανικά

Υλικά

700 γρ μοσχάρι κομμένο σε κύβους
2  κρεμμύδια
4 καρότα
1 πατάτα μεγάλη
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σελινόριζα
1 ντομάτα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι - πιπέρι


Προετοιμασία

Ρίχνουμε  το μοσχάρι  σε νερό που βράζει και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά ή  μέχρι να μαλακώσει. Συχρόνως το ξαφρίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα  το λάδι μας και όταν  ζεσταθεί  προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας  και τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε  το κρέας με  τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του  λεμόνιου.