Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή της Ημέρας

Γαρίδες κριθαράκι με ούζο και φέτα

Συστατικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 2/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες ώριμες ή ανάλογος χυμός
  • λίγο ούζο (προαιρετικά)
  • θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη
  • τυρί φέτα

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά αν είναι φρέσκιες ή για 4 αν είναι κατεψυγμένες. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.
  2. Αφαιρούμε μετά το βράσιμο το κέλυφος (αν έχουν) και το εντεράκι τους (αν είναι μεγάλες γαρίδες).
  3. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες.
  4. Σβήνουμε με λίγο ούζο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  5. Προσθέτουμε στα παραπάνω 3 1/2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη.
  6. Βράζουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να μείνουν οι γαρίδες με το κριθαράκι και λίγο ζουμάκι.
  7. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω όσο είναι ζεστό το φαγητό χοντροκομμένα κομμάτια φέτας.
  8. Καλή απόλαυση...

Πηγή: www.sintagespareas.gr